logo enerpoint
x
x
x
x
enerpoint
 
x    
x
Historia

Enerpoint perustettiin vuonna 1980 toiminimellä Aaltonen & Virolainen. Tätä nykyä Enerpointin hallituksen puheenjohtajana toimiva Heimo Virolainen siirtyi päätoimiseksi yrittäjäksi 1982. Perustamisesta alkaen Enerpoint on toiminut talotekniikan alalla; ensimmäinen tuote oli valaisimen portaaton himmennin. Pian Enerpointin tuotevalikoimaa kasvatettiin vesisängyn lämmittimillä ja termostaateilla.

Enerpointin historian vaiheisiin kuuluu siirtyminen Patron Groupille vuonna 1992, jolloin oma tuotanto lopetettiin ja tuotekehitys ulkoistettiin. Samaan aikaan Enerpointin tuotanto siirrettiin Kiinaan. Vuonna 1994 Patron Group myytiin Rautaruukille, ja Enerpointin alkuperäinen omistaja Heimo Virolainen osti Enerpointin takaisin. Viron itsenäistyminen ja olosuhteiden kehittyminen suotuisaksi edesauttoivat päätöstä siirtää Enerpointin tuotanto takaisin lähemmäksi sen asiakaskuntaa. Alussa Viron toiminnot toteutettiin Saaremaalle perustetun yhteistyöyrityksen kumppanina.

Määrätietoinen kasvu alkoi 1990-luvun lopulla ja yhteisyrityksestä luovuttiin vuonna 1998. Voimakkaasti kasvavan konsernin koko tuotantoa varten perustettiin Viroon oma tuotantoyhtiö ja vuonna 2006 toinen tuotantoyksikkö. Virossa työntekijöiden määrä on kasvanut alun noin kymmenestä 160 henkeen.

Enerpoint on koko ajan ostanut Kiinasta merkittävän osan komponenteistaan ja vuonna 2007 tehty Kin Tai yrityskauppa vahvistaa entisestään Enerpointin hankintakanavia ja tuotantokykyä Kiinassa. Vuonna 2000 sertifioitu laatujärjestelmämme takaa, että henkilöstömme ja tuotantomme täyttävät ISO 9001:2000 -standardin mukaiset laatukriteerit ja -valvonnan.

x
x
   
   

x
xbutton arrow
Haluatko mukaan tiimiin?
REKRYTOINTI
x
x
x
x
x
xbutton arrow
Enerpoint Oy
Sinkokatu 11, 26100 RAUMA
Puh. 02 8387 4400, info-enerpoint.fi
x